Έδώ έχω συγκεντρώσει τους τίτλους απο μερικά βιβλία που μου άρεσαν και θα πρότεινα να διαβάσετε.
“ Χριστιανισμός Απλώς ” του άγγλου συγγραφέα κριτικού λογοτεχνίας και διανοητή, C.S. Lewis, εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα. Αναφέρεται στα βασικά χριστιανικά δόγματα.
“Η καταγωγή των θρησκειών ” του μελετητή ανατολικών θρησκειών Dr. Robert Brow, εκδόσεις: Πέργαμος. Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη με βάση την ιστορία εξέλιξης των ανατολικών θρησκειών, που σκοπό έχει την ανιχνευση της πρώτης θρησκείας του ανθρώπου.
” Η μέρα που πέθανε ο θάνατος ” του Michael Green, διακεκριμένου συγγραφέα και καθηγητή του πανεπιστημίου του Καιημπριτζ. Η ανάσταση του Χριστού και τα πιστήρια που διαθέτουμε.
” Πιστεύω ” του πατρός Alexander Smeman εκδόσεις: Ακρίτας, Μια αναλυτική παρουσίαση του συμβόλου της πίστεως.
” Ιησούς, απλά ένας μαραγκός; ” του Dr. Josh Mc Dowell, εδόσεις: Ελεύθερες εκδόσεις, Μια απολογητική προσέγγιση στην ιστορικότητα του προσώπου του Χριστού.
” Let’s return to christian unity ” του Ιάπωνα αιδέσιμου της επισκοπικής εκκλησίας Kokichi Kurosaki, εκδόσεις The SeedSowers. Σκέψεις για τον κατακερματισμό της παγκόσμιας εκκλησίας.
” Η εξάπλωση του Χριστιανισμού ” Tου καθηγητή κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου του Baylor, Rodney Stark, εκδόσεις: Αρτος Ζωής. Μια κοινωνιολογική προσέγγιση του κοινωνικού υπόβαθρου τον καιρό της πρώτης εξάπλωσης του Χριστιανισμού.
” Revolution, the history of the early church ” του πολυγραφότατου Gene Edwards, εκδόσεις The SeedSowers. Προσπαθεί να μας παρουσιάσει ένα μοντέλο μέλετης της αρχαίας εκκλησίας, με βάση τη μαρτυρία των Πράξεων των Αποστόλων (Οι πράξεις των αποστόλων είναι ένα απο τα βιβλία που αποτελεί την Καινή Διαθήκη).
“Παγανιστές και Χριστιανοί στην ύστερη αρχαιότητα” ένα ανθολόγιο πηγών του Νταγκ Λη, καθηγητή κλασικής και αρχαίας ιστορίας του πανεπιστημίου της Ουαλίας. Εξεπλάγην! Πάντα ήθελα να έχω ένα βιβλίο που να διαθέτει συλλογή πηγών. Βεβαίως ο συγγραφέας έχει άποψη που διαφαίνεται πολύ διακριτικά, εν τούτοις μου έδωσε μια εικόνα για το θρησκευτικό κλίμα στην ύστερη αρχαιότητα που ομολογώ οτι δεν είχα. (Εκδοσεις Ενάλιος)
Υπόθεση Ιησούς Χριστός. Ο Lee Strobel ένας αμερικάνος δημοσιογράφος παρουσιάζει την προσωπική του έρευνα για τα επιστημονικώς ελεγμένα πειστηρία που υπάρχουν για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει σχετικά τα τελευταία χρόνια, επειδή ενώ ακολουθεί μια απλή μέθοδο μετάδοσης των πληροφοριών που έχει συλλέξει ικανοποιεί ακόμα και τον καλά ενημερωμένο αναγνώστη. (Εκδόσεις Πέργαμος)
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.