Γεγονότα και γεγονότα.

Παρατηρώ τον κόσμο που βράζει.  Ένα τρομερό ανακάτεμα σαν αυτό της μεγάλης και βαθειάς τρικυμίας, τότε που η θάλασσα ξεβράζει και ξεβράζει από τα βάθη της ακόμα και τα πιο ετερόκλητα πράγματα.  Δεν παραξενεύομαι όμως. Αυτά όλα έχουν γραφτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια μέσα στην Αγία Γραφή και απλώς επαληθεύονται.

Ζούμε σε μια περίοδο που ο χρόνος φαίνεται να τρέχει. Πολλά γεγονότα συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο.  Κυκλοφόρησε στο You Tube ένα βίντεο που μιλούσε για  πλύση εγκεφάλου που γίνεται από «κάποιους» μέσω της χρήσης πολλαπλών σοκαριστικών  νέων της επικαιρότητας.  Βέβαια αυτοί που συνέθεσαν το βίντεο δεν απαντούν στο ερώτημα «Πως ξαφνικά υπάρχουν τόσα πολλά γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος» εν τούτοις  καταγράφουν και αυτοί με τον τρόπο τους αυτή την παρατήρηση ότι συμβαίνουν πολλά συγκλονιστικά και παγκόσμια γεγονότα όλων των ειδών[1] που δρουν σαν καταλύτης στη δημιουργία μιας  καινούργιας εικόνας  της ανθρωπότητας. Εικόνας  που λίγα χρόνια πριν δεν θα μπορούσαμε να την φανταστούμε.

Τελευταία γεγονότα τα οποίο είναι σε εξέλιξη και οι πάντες παρακολουθούν κατάπληκτοι είναι αυτά που συμβαίνουν στις βόρειο αφρικάνικες χώρες Τυνησία Αίγυπτο και το ντόμινο στο οποίο  παρασέρνει τις  Συρία Ιορδανία Μπαχρέιν Λιβύη και Περσία μέχρι στιγμής. Γεγονότα που αλλάζουν καίρια τις γεωπολιτικές και οικονομικές ισορροπίες. Φέρνουν νέα πρόσωπα στην επιφάνεια και δημιουργούν καινούργιους συσχετισμούς  δυνάμεων.

Παλιότερα σκεφτόμασταν ότι για να σχηματιστεί  η παγκόσμια εικόνα που περιγράφεται στην Αποκάλυψη πιθανώς να χρειάζεται  πολύς χρόνος, αργές εξελίξεις και κοινωνικές ζυμώσεις μέχρι να έρθουμε στο σημείο που έχει προβλεφθεί. Όμως όχι. Κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο. Το παγκόσμιο στάτους αλλάζει τόσο γρήγορα όσο το προσωπικό.  Και όπως κάθε σοβαρό γεγονός που ανατρέπει την προσωπική μας ζωή παραπέμπει σε σταμάτημα και επαναπροσδιορισμό πολύ περισσότερο η αλλαγή του παγκοσμίου στάτους  καθώς το βλέπουμε να αλλάζει ραγδαία απαιτεί την προσοχή μας.

Ο Χριστός όταν μίλησε για αυτό είπε ότι θα έλθει σαν παγίδα. Παγίδα σημαίνει ότι ξαφνικά παγιδεύεσαι σε μια κατάσταση απ την οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις. Ακαριαία αλλάζει το στάτους. Πριν ελεύθερος μετά παγιδευμένος. Σε  μια τέτοια κατάσταση προχωράει η ιστορία του κόσμου. Κάποιος που το ξέρει αυτό και είναι έξω απ το χωροχρόνο μας ειδοποίησε μέσα από την Αγία Γραφή. Μας είπε: «Έχετε τον νου σας ώστε μην έρθει πάνω σας αυτή η κατάσταση που δεν θα μπορείτε να φύγετε από αυτή ξαφνικά. Να τούτα είναι τα σημάδιά». Όποιος θέλει λοιπόν ψάχνει τα βρίσκει και ετοιμάζεται.  Μπορεί βέβαια και απλώς να «αλλάξει σταθμό» Τα περίπτερα διαθέτουν εκατοντάδες ειδικά περιοδικά χόμπυς, εξορμήσεις, ευ ζην, πολιτισμός,  που θα βγούμε το Σάββατο κλπ κλπ  πράγματα που δεν είναι καθόλου  κακά αλλά αν μας ναρκώνουν; Ποιο είναι το τίμημα;

Για αιώνες μια μερίδα των χριστιανών έχουν μετατραπεί σε τυπικούς.  Θεωρούν ότι η απρόσωπη συμμετοχή τους στη χριστιανική θρησκεία, η εν αγνοία τους «σωτηρία» και η «μαγική» προσέγγιση του Θεού είναι αρκετή.

Σήμερα θέλουμε να δηλώσουμε για άλλη μια φορά ότι κάτι τέτοιο απλώς δεν είναι αλήθεια.  Και όχι μόνο δεν είναι αλήθεια αλλά  και τα γεγονότα θα προλάβουν τους αμέριμνους, τους καλούς και ανίδεους ανθρώπους.

Λοιπόν;


[1] Οικονομικά, διεθνών σχέσεων, επιστημονικά, φυλετικά, κοινωνικά, οικολογικά, περιβαλλοντικά κοκ.


Δημοσιεύτηκε

σε

από