Περι σίτου ο λόγος

Δημοσιεύω μέρος άρθρου απο την Ελευθεροτυπία με ένα νέο που προς το παρόν περνά στα ψιλά γράμματα και εύχομαι ολοψυχα να μείνει εκεί.ug99-wheat-rust-science

«…Ενας μύκητας, με την κωδική ονομασία Ug99 και κοινό όνομα σκουριά του στελέχους, είναι σε θέση να καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής σιταριού μιας περιοχής. Ο μύκητας υπάρχει επί εκατομμύρια χρόνια αλλά συνεχώς μεταλλάσσεται. Ο Herman Borlaug, διάσημος Αμερικανός φυτοπαθολόγος, μεταπολεμικά ανέπτυξε ποικιλίες σιταριού ανθεκτικές στη σκουριά, βασιζόμενος στην άγρια βιοποικιλότητα, όπου και έκανε τις διασταυρώσεις. Το 1970 του απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τη συμβολή του στην καταπολέμηση της πείνας.

Και ενώ όλοι πίστευαν ότι η σκουριά του σιταριού είχε νικηθεί, από το 1999 ο Ug99 απειλεί την ανθρωπότητα με λιμό. Ο μύκητας μεταφέρεται εύκολα με τους ανέμους ή τα μέσα μεταφοράς. Ηδη έχει εξαπλωθεί στην Κένυα, την Ουγκάντα, την Υεμένη και το Ιράν. Αναμένεται να προχωρήσει στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ινδία, το Πακιστάν, την Κίνα και ίσως τη Β. Αμερική. Οι άνεμοι, όπως και το κλίμα, δεν διακρίνουν σύνορα. Ο ίδιος ο Borlaug, 91 ετών σήμερα και χτυπημένος από λέμφωμα, εργάζεται πυρετωδώς για τη δημιουργία νέων ποικιλιών σιταριού ανθεκτικών στον Ug99, βασιζόμενος πάλι στην άγρια βιοποικιλότητα. Είναι άγνωστο αν ένας μεγάλος λιμός θα προληφθεί. …»

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=76568

(Ελευθεροτυπία,Γιάννης Φίλης, 27 /8/ 09,Ανάλυση στα γεγονότα, Περι ανέμων, υδάτων και λιμού)

infiniteunknown-net-wheat-rust-ug992
Το νέα αυτά έρχονται να προσθέσουν βαρύτερα σύννεφα στον ορίζοντα του παγκόσμιου υποσιτισμού. Η αγορά μετά την πρώτη αύξηση των τιμών του σταριού εξαιτίας της αντικατάστασης της καλιέργειάς του, με φυτά για την παραγωγή βιοκαυσίμων δεν φαίνεται να έχει ισοροπήσει. Χαρακτηριστικό είναι οτι το πρόβλημα εστιάζεται στο σιτάρι. Υπαρχει μια τρομερή ακρίβεια σε αυτό που ο Θεός λέει στη Βίβλο. Στην αποκάλυψη τουΙωάννη αναφέρει:

«Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν τρίτην, ἤκουσα τοῦ τρίτου ζῴου λέγοντος, ἔρχου. καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ ἵππος μέλας, καὶ ὁ καθήμενος ἐπ’ αὐτὸν ἔχων ζυγὸν ἐν τῇ χειρὶ αὐτοῦ.

καὶ ἤκουσα ὡς φωνὴν ἐν μέσῳ τῶν τεσσάρων ζῴων λέγουσαν· χοῖνιξ σίτου δηναρίου, καὶ τρεῖς χοίνικες κριθῆς δηναρίου· καὶ τὸ ἔλαιον καὶ τὸν οἶνον μὴ ἀδικήσῃς.»  (Αποκάλυψη του Ιωάννη 6:5)

Μετάφραση- Και όταν άνοιξε την τρίτη σφραγίδα, άκουσα το τρίτο ζώο να λέει: Έλα και βλέπε. Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο, μαύρο, και εκείνος που καθόταν επάνω σ’ αυτό είχε μια ζυγαριά στο χέρι του. Και άκουσα μια φωνή στο μέσον των τεσσάρων ζώων, που έλεγε: Ένας χοίνικας σιτάρι για ένα δηνάριο· και τρεις χοίνικες κριθάρι για ένα δηνάριο· και: Το λάδι και το κρασί μη τα βλάψεις.

Το πρόβλημα θα είναι με το σιτάρι και το κριθάρι. Όχι με άλλα δημητριακά όχι με το λάδι και το κρασί. Το μετράει μάλιστα με το χοίνικα που είναι μονάδα μέτρησης υγρών ίση με 1,2 λίτρα, και λέει οτι στην περίπτωση του σιταριού θα έχει την αξία ενός μεροκάματου εργάτη.  Δεν ξέρω βέβαια αν είναι αυτή η εποχή, που το πρόβλημα αυτό θα σύνεχιστεί, έτσι ωστε να δημιουργήσει την παγκόσμια εκείνη πείνα που περιγράφεται στο βιβλίο της αποκάλυψης. Αλλωστε δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στο κριθάρι προς το παρόν. Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι επαλιθεύεται η ρήση του αποστόλου Παύλου όταν αναφέρεται για την εποχή λίγο πριν την μεγάλη κρίση που περιγράφεται στην της αποκάλυψη. Λέει σχετικά:

«ὅταν γὰρ λέγωσιν, εἰρήνη καὶ ἀσφάλεια, τότε αἰφνίδιος αὐτοῖς ἐφίσταται ὄλεθρος, ὥσπερ ἡ ὠδὶν τῇ ἐν γαστρὶ ἐχούσῃ, καὶ οὐ μὴ ἐκφύγωσιν.»  Α΄Θεσσαλονικείς 5:3

Μετάφραση-  Επειδή, όταν λένε: Ειρήνη και ασφάλεια, τότε έρχεται επάνω τους αιφνίδιος όλεθρος, όπως οι πόνοι τής γέννας στην έγκυο γυναίκα· και δεν θα ξεφύγουν.

Μας λέει οτι η κρίση δε θα έρθει με μιάς αλλά όπως έρχονται οι πόνοι του τοκετού στην γυναίκα. Αρχίζουν και μετά σταματουν για λίγο, και επαναλαμβάνονται συνέχεια όλο και πιο γρήγορα όλο και πιο έντονα, μέχρι να γεννηθει το παιδί. Και νομίζω οτι αυτό συμβαίνει τώρα. Πότε το ένα και πότε το άλλο γεγονός όλο και πιο συχνά όλο και πιο έντονα θα οδηγήσουν τον κόσμο στην κρίση αυτή.  Και είμαστε σίγουροι επειδή ο Θεός μιλώντας μέσα στο λόγο Του επανειλημένα έχει προείπει πράγματα που έρχονται και εκπληρόνονται με απόλυτη ακρίβεια και αφοπλιστική λεπτομέρεια.stemrust_010lg

Βλέπουμε την καταστροφή του φυσικού μας περβάλοντος και πονάμε μα μήπως δεν έχουμε ευθύνη για αυτό; Ο ατομισμός και η απομόνωσή μας δεν μας αφήνουν να δούμε γύρω. Ο Θεός θα χρησιμοποιήσει όλα τα φαύλα που έχει πράξει ο άνθρωπος με τα χέρια του, πάνω στο κατοικητήριο του προσπαθόντας  να τον συνετίσει. Τα τελευταία χρόνια κάθε χρόνο έχουμε ένα παγκόσμιο γεγονός που αλλάζει ολοκληρωτικά τα δεδομένα. Εν τούτοις  προς το παρόν κάθε απειλη λύνεται ή νικιεται. Επανέρχεται όμως με κάτι καινούργιο όλο και πιο σοβαρό.  Θα έρθει όμως κάποια στιγμή και η ανθρωπότητα θα κλειθεί σε κρίση απο τον δημιουργό της, για όλα τα φαύλα για όλα τα άδικα για όλο το αδικοχυμένο αίμα, για όλη την ανομία και τη βρωμιά, για όλη την κακία της. Προς το παρων ίσως έχουμε να κάνουμε με τους αρχικούς πόνους της ετοιμόγεννης όπως  λέγαμε. Έπεται όμως και συνέχεια.


Δημοσιεύτηκε

σε

από