Ζωή

Ζωή

Ενώ στην προηγούμενη ανάρτηση μιλήσαμε για το δεύτερο βήμα στην αναζήτηση για το Θεό αυτό που θα μπορούσα να περιγράψω ως είσοδο στην λυτρωμένη ζωή, δεν μπορεί να ονομαστεί ως τρίτο βήμα. Είναι μια κατάσταση, που ξαφνικά καταλαβαίνεις ότι ζεις. Κάτι, όπως το απαλό ανοιξιάτικο αεράκι που σκορπάει τα μύρα των κήπων. Όπως το πρώτο νερό που χύνεται στην, για μήνες, φρυγμένη γη. Όπως το ανοδικό ρεύμα που για ώρες περίμεναν οι αετοί. Είναι η στιγμή της επικονίασης του γεμάτου πόθο κρόκου. Είναι ο κατάλληλος τόπος που επιτέλους βρήκε ο σπόρος να βλαστήσει. Είναι σαν το αληθινό αγκάλιασμα αγάπης. Το τέλος της αγωνίας μέσα σε μια θάλασσα ασφάλειας. Η εξαφάνιση της ενοχής και του φόβου.
8871634-flower-field-summer
Πως να περιγράψω μια τέτοια πείρα σε έναν τόσο πολύβουο κόσμο; Έναν κόσμο που σε κουράζει να τον κοιτάς, που σε θέλει να μην σκέφτεσαι, να μη ρωτάς; Ένα κόσμο συνεχούς δραστηριότητας και επίτευξης στόχων ποικίλων ειδών; Ένα τέτοιο περιβάλλον δεν προσφέρεται για σκέψη και περισυλλογή. Ωστόσο αν κάποιος ψάχνει τη Ζωή είναι αλήθεια ότι εκείνη έρχεται και τον βρίσκει. Θα τα φέρει να έρθουν όλα εκεί που πρέπει, αρκεί να μιλήσει κανείς στον Θεό Ιησού Χριστό και ζητήσει έτσι απλά, να γλιτώσει από το θάνατο. Επειδή αυτό είναι το βασικό πρόβλημα του ανθρώπου η μόνη πραγματική ανικανοποίητη ανάγκη του αυτό που του ανάβει όλα τα ενδεικτικά φωτάκια κινδύνου, γεμίζοντας τον φόβους.
skeptikismos
Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουμε τις κινήσεις του Θεού προκειμένου να προετοιμάσει για λογαρισμό μας αυτή την διέξοδο από τον θάνατο μέσω του Χριστού. Κινήσεις οι οποίες ξεκίνησαν ακόμα και πριν γίνει ο χώρος και ο χρόνος. Ανοίγοντας την Αγία Γραφή θα βρεθούμε μπροστά σε μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που νομίζουμε ότι είναι ο Θεός, και αυτή που καλλιεργεί η Θρησκεία – δηλαδή ότι ο Θεός απαιτεί διαρκώς παραμένοντας απόμακρος και άσπλαχνος. Θα ανακαλύψουμε το πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και η αγάπη Του για εμάς. Θα συνειδητοποιήσουμε ότι εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια ο Θεός έχει εγκαινιάσει μια χρονική περίοδο που δίνει ζωή σε κάθε έναν που έχοντας φτάσει στον «πάτο» απευθυνθεί σε Αυτόν. Ας δούμε τι γράφει η Καινή Διαθήκη σχετικά.
1066
Κατά Ιωάννη ευαγγέλιο 14ο κεφάλαιο χωρίο 6 : « Ο Ιησούς λέει σ’ αυτόν: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή• κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού•»

Κατά Ιωάννη ευαγγέλιο 3ο κεφάλαιο χωρίο 16 : «Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο (Πατέρας) Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.»

Κατά Ιωάννη ευαγγέλιο 3ο κεφάλαιο χωρίο 18 : «Όποιος πιστεύει σ’ αυτόν,(στον Χριστό) δεν κρίνεται• όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού του Θεού.»
imagesO4S4WS2C
Κατά Ιωάννη ευαγγέλιο 3ο κεφάλαιο χωρίο 36 : «Όποιος πιστεύει στον Υιό, έχει αιώνια ζωή• όποιος, όμως, απειθεί στον Υιό, δεν θα δει ζωή, αλλά η οργή του Θεού μένει επάνω του.»

Κατά Ιωάννη ευαγγέλιο 5ο κεφάλαιο χωρίο 24: «Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι εκείνος που ακούει τον λόγο μου, και πιστεύει σ’ αυτόν που με απέστειλε, έχει αιώνια ζωή, και σε κρίση δεν έρχεται, αλλά έχει ήδη μεταβεί από τον θάνατο στη ζωή.»

Επιστολή προς Ρωμαίους 10ο κεφάλαιο χωρία 10 – 11: «επειδή, με την καρδιά πιστεύει κάποιος προς δικαιοσύνη, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία• δεδομένου ότι, η γραφή λέει: «Καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, δεν θα ντροπιαστεί».

Επιστολή Β προς Κορινθίους 5ο κεφάλαιο χωρίο 21¨: «Επειδή, εκείνον που δεν γνώρισε αμαρτία, (ο Θεός ) τον έκανε για χάρη μας αμαρτία, για να γίνουμε εμείς (οι άνθρωποι) δικαιοσύνη του Θεού διαμέσου αυτού.
Bee_crocus_macro_4
Επιστολή προς Ρωμαίους 3ο κεφάλαιο χωρίο23 – 24 : «δεδομένου ότι, όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα του Θεού•ανακηρύσσονται, όμως, δίκαιοι, δωρεάν, με τη χάρη του, διαμέσου της απολύτρωσης που έγινε με τον Ιησού Χριστό•»

Επιστολή προς Ρωμαίους 3ο κεφάλαιο χωρίο 25 : «τον οποίο ο Θεός προκαθόρισε ως μέσον εξιλέωσης διαμέσου της πίστης, με βάση το αίμα του, προς φανέρωση της δικαιοσύνης του, για την άφεση των αμαρτημάτων, που έγιναν στο παρελθόν, μέσα στη μακροθυμία του Θεού•»

Επιστολή προς Εφεσίους 2ο κεφάλαιο χωρίο 8 : «Επειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου της πίστης• κι αυτό δεν είναι από σας• είναι δώρο του Θεού•»
estavromenos
Επιστολή προς Κορινθίους Β΄5ο κεφάλαιο χωρία 18-21 «Τα πάντα, όμως, είναι από τον Θεό, που μας συμφιλίωσε με τον εαυτό του, διαμέσου του Ιησού Χριστού, και έδωσε σε μας τη διακονία της συμφιλίωσης• δηλαδή, ότι ο Θεός ήταν που συμφιλίωνε τον κόσμο με τον εαυτό του, διαμέσου του Χριστού, μη λογαριάζοντας σ’ αυτούς τα πταίσματά τους• και εμπιστεύθηκε σε μας τον λόγο της συμφιλίωσης. Είμαστε, λοιπόν, πρεσβευτές υπέρ του Χριστού, ωσάν ο Θεός να σας παρακαλούσε μεταχειριζόμενους εμάς• δεόμαστε, λοιπόν, υπέρ του Χριστού, συμφιλιωθείτε με τον Θεό. Επειδή, εκείνον που δεν γνώρισε αμαρτία, τον έκανε για χάρη μας αμαρτία, για να γίνουμε εμείς δικαιοσύνη του Θεού διαμέσου αυτού.»

Τα χωρία αυτά είναι όλα λόγια των αποστόλων και του Χριστού. Όσο για την ακρίβεια των κειμένων είμαστε απόλυτα σίγουροι (δείτε παλιότερη ανάρτηση) Έτσι εάν ο Θεός μέσα από αυτά σου στέλνει αυτό το μήνυμα, ποια άλλη επιβεβαίωση χρειάζεσαι για να πειστείς να αφήσεις επιτέλους την καρδιά σου να βρει καταφύγιο στην ασφαλή αγκαλιά του Ιησού Χριστού;


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες: